20 Ocak 2014 Pazartesi

Zonguldak İlk 5'te


Şu insanoğlunun kendine ettiği kötülüğü başkası etmemiştir herhalde. Zonguldak gibi doğa harikası bir yer nasıl bu hale getirilmiş, şaşırmamak elde değil. "Sakın böyle kentleşmeyin!" denilecek durumda. Hele hele hava kirliliğine diyecek yok. Havası en kirli ilk 5 arasındaymış Ülkemizde. İşte size bir manzara. Yukarıkı görüntüde aşağısı Acılık, karşıda solda Mithatpaşa, sağda Karaelmas mahalleleri. Daha saat 16.00 civarı, hava soğuk da değil. Ama maalesef bacalar kurumlu kurumlu tütüyor. Filtre? O da ne ola ki? Solu mis gibi isli havayı. Çek ciğerlerine. Böylece astımın, bronşitin en yoğun olduğu kentlerden birinde yaşamanın doyumsuz hazzına eriş. 2014 Ocağında maalesef durum bu Zonguldak'ta.

Aşağıda da Ereğli'den bir fotoğraf var. Yine Ocak 2014. Hava hemen hemen aynı yukarıdaki fotoğrafın çekildiği tarihle. Konut tarafını çekmemişim, ama özellikle dikkatimi çekmişti. Tek tük bacadan duman çıkıyordu sahil tarafında, muhtemelen onlar da sobalı, dumanı yoğun değildi zira. Doğalgazın etkisi olsa gerek. İnsanlar tertemiz havada geziyorlardı güneş batmak üzere olduğu halde.


Doğalgaz çalışmaları sürüyor Zonguldak'ta da. Biraz ağır ilerliyor sanki. Gün gelir Zonguldak da doğalgaza kavuşur, havamız birazcık da olsa temiz olur, çocuklarımız daha temiz hava solur diye tek beklentimiz. Biraz daha insanca yaşarız belki.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder